JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

Zero waste met kinderen: 3 tips om thuis minder eten weg te gooien

We maken onze borden af met het advies van Safia Bihmedn, oprichster van Brussely!

Hallo het internet, ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ik ben Safia van Brussely. En vandaag is het een speciale video want Brussely is ambassadeur van de JUST KEEP IT Challenge. Wat is dat? Het zijn 21 dagen zonder voedselverspilling. Het is een geweldige uitdaging, en Brussely is erg blij om partner en ambassadeur te zijn.

Omdat het een burger- en milieuproject is, dat 100% uit Brussel komt en een wereldwijd bereik heeft. De tip die door Brussely wordt gegeven: vandaag, als je aan tafel gaat, eet je (wel, het is normaal, het is heel erg goed). En wanneer je gedaan hebt, ben je misschien gewend om daarheen te gaan... (naar de prullenbak) Maar nee! Dit is helemaal niet goed! Dus daar gaan we niet heen. Ok? We maken onze borden af. Dus om dit te doen kan men

(1) koken in kleine hoeveelheden

(2) letten op het aantal personen die thuis gaan eten, zo ga je niet te veel en niet te weinig koken

(3) als je aan een buffet zit, neem een klein bordje, dat je meerdere keren kan vullen indien nodig

Hetzelfde voor kinderen, het is goed om ze vanaf jonge leeftijd te leren om niet te verspillen en zich in kleine hoeveelheden te serveren. Wanneer ze een nieuw voedingsmiddel ontdekken, is het goed om het in kleine hoeveelheden te proeven. Als ze het niet lekker vinden, dwingen we ze een beetje om hun bord af te maken. Anders, als ze willen, kunnen ze zich opnieuw bedienen.

Het andere advies is: als je geiten of, wie weet, koeien of kippen hebt, kan je ze jouw restjes geven. Of gewoon een hond of een kat (haha). Ik hoop dat je zult deelnemen aan deze JUST KEEP IT Challenge.

Je moet gewoon de Facebook-pagina @JKIChallenge leuk vinden. En de bonus-tip: het is leuk om je eigen groenten te laten groeien. Door jouw voedsel zelf te kweken, zie je hoe hard het is, en dus gooi je voedsel wat minder gemakkelijk in de prullenbak denk ik.

VIND DE BESTE ANTI-VERSPILLINGSTIPS
⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects