JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !
La famille #Zerogaspi
Maman Zéro gaspi !

ONZE ACTIES

IN 2022

▪ Na de creatie in 2021 van het programma "Les Recettes Zéro gaspi", uitgezonden door RCF Brussel en RCF Luik in audio en video, zet de VZW een podcast online die beschikbaar is op Spotify.

▪ We delen onze ervaring op basis van "Maman Zéro gaspi!" in het kader van het Festival Alimenterre (georganiseerd door SOS Faim Belgique).

▪ Gwenny en Yoneko Nurtantio worden uitgenodigd om hun ervaring als sociale onderneemsters te delen in de Belgische Senaat ter gelegenheid van een namiddag "Thé-Matique - Vrouwen met een uitzonderlijke loopbaan".

▪ Ter gelegenheid van de dag van de strijd tegen voedselverspilling (15 oktober) publiceert Yoneko Nurtantio in Le Soir een carte blanche met als titel: "Le gaspillage alimentaire n'est pas une fatalité". Dit artikel stelt 3 oplossingen voor om voedselverspilling te bestrijden.

IN 2021

▪ De Vzw creëert de uitzending "Les Recettes Zéro gaspi", uitgezonden door radio's RCF Brussel en RCF Luik (juli - augustus 2021).

▪ We organiseren het 1ste vrijwilligersprogramma bij de hoofdzetel van de maatschappij Euroclear en begeleiden 5 gemeenten van de provincie Namen die zich lanceren in een zero waste aanpak (opleiding van koks en sensibilisering van ambtenaren). Het sociaal programma "Maman Zéro gaspi!" wordt voortgezet in het Brussels Gewest.

▪ De VZW zet voort de JUST KEEP IT Challenge en blijft actief in de pers om de problematiek onder de aandacht te brengen (TV-nieuws RTBF 13u, enz.)

▪ We staan op affiche op de Beurs van Brussel als deel van de W100, een initiatief dat Brusselse vrouwen eert die een drijvende kracht zijn achter verandering.IN 2020

▪ We lanceren de 2de editie van de JUST KEEP IT Challenge: gedurende 1 jaar worden deelnemers uitgenodigd om de JUST KEEP IT-app te gebruiken, een kalender van menus met recepten uit het kookboek "JUST KEEP IT : les recettes #Zerogaspi".
+ De Challenge eert ondernemers die actief zijn in duurzame consumptie en circulaire economie.

"Food Waste Mission Brussels": dit programma, gecoördineerd door FoodWIN, heeft als doel om de voedselverspilling van de Brusselaars tegen 2021 met 30% te verminderen. Met 2 andere coaches (Eatmosphere en Resilia Solutions) begeleidt onze VZW de 15 geselecteerde ambassadeurs.
Met de steun van GoodFood (Brussels Hoofdstedelijk Gewest)
Info: foodwastemission.be

▪ De VZW begeleidt verschillende scholen die een ecologisch verantwoorde aanpak starten.

IN 2019

"Zero Food Waste Mama's!" : om tegelijkertijd voedselverspilling en armoede tegen te gaan, organiseert de VZW "Zero Food Waste" kookworkshops voor ontvangers van voedselhulp.
Met de steun van de afdeling Levenslang leren van de Federatie Wallonië-Brussel

▪ De VZW publiceert het boek "JUST KEEP IT: #Zerogaspi recepten": 200 heerlijke recepten, 200 tips en 300 varianten om gezond, snel, goedkoop en #ZonderVerspilling te eten.

🙌 De boodschap: we hebben allemaal iets te winnen met de Zero food waste-aanpak.


IN 2018

▪ In 2018, organiseert de VZW de JUST KEEP IT Challenge – 21 dagen zonder voedselverspilling.

▪ Deze mobilisatie bracht 2.500 deelnemers rond 20 ambassadeurs zoals Jonas Malisse (Country Manager van Too Good To Go), Dominique Leroy (CEO van Proximus), Laura Verhulst (Madam Bakster) en Suyin Aerts (X-treme Creations).

▪ 32 geschenken met een totale waarde van meer dan € 1.000 aangeboden door 10 partners (cadeaubonnen, een nacht in een artistieke B&B, boeken, tijdschriften, workshops, enz.).


👌 De wow: 2.500 deelnemers doen mee!IN 2017

Marie-Louise Bruyère (moeder) en Yoneko Nurtantio (de oudste dochter), publiceren in 2017 het boek "Zéro gaspi !" bij de Editions Larousse 🤓 Enorm succes: : enkele duizenden exemplaren worden verkocht in de eerste maanden na de publicatie.

▪ Het gezin zet een non-profitorganisatie op poten en begint regelmatig te interveniëren tijdens conferenties om de methode te delen.


👉 Een bericht: "minder verspilling = meer plezierbudget"

ZIN OM MET ONS SAMEN TE WERKEN?Word een partner: werk je in de voedselhulpsector of met een publiek bestaande uit alleenstaande moeders?

Ondersteun het initiatief: privé bedrijg of particulier, uw financiële steun is welkom!

IBAN : BE16 9731 7066 5874
BIC : ARSPBE22

Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar:
Onze gegevens

Lees meer informatie over dit initiatief in het persbericht beschikbaar op de Perspagina

Communauté Just Keep It
EEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects