JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

DE AMBASSADEURS 2018

Suyin AERTS Suyin AERTS | X-Treme Creations

Journalist, ondernemer, actrice en netwerker geprezen door de VOKA (het Vlaams netwerk van ondernemingen), Suyin Aerts is ook voorzitster van het carrièrenetwerk Artemis Brussel.
Haar hashtag: #AirYourViews
💬 "...because to get the right answers it is essential to ask the right questions"

Safia BIHMEDN Safia BIHMEDN | Brussely

Journalist, slammer en webontwikkelaar, Safia Bihmedn leidt het bloggercollectief Brussely, het platform dat ze heeft gecreëerd om de jonge talenten van Brussel te onthullen (met een "y" voor Generation Y). Een project waarvoor ze in 2017 de steun van de Koning Boudewijnstichting won via de oproep Future City Champions.

Marcelline BONNEAU Marcelline BONNEAU | Resilia Solutions

Coördinator van meerdere projecten rond voedselverspilling (o.a.) "Maîtres -Frigos", Marcelline Bonneau richtte ook Resilia Solutions op, een consultatie dienst voor de maatschappelijke transitie naar meer duurzame praktijken. Haar gebied van expertise: voeding, sociale innovatie, stadsbeheer en geïntegreerde stedelijke ontwikkeling. Haar doel: linken leggen tussen de theorie en de praktijk, op een lokaal en internationaal vlak. 💬 "Indien we verandering op alle niveaus van de maatschappij willen zien, hebben we ieder van ons nodig."

Sami CHOUCHI Sami CHOUCHI | Judoka

3 keer gouden medaille bij de Belgische kampioenschappen, Sami Chouchi won de zilveren medaille bij de Europese kampioenschappen van Judo (-81 kg). Hij won de gouden medaille bij de World Cup van Oberwart (2018) en pakte de bronzen medaille op tijdens de World Cup van Sofia (2018) en Katowice (2017). Zijn motto: doorzettingsvermogen.
💬 "One chance is all you need."

Salvatore CURABA Salvatore CURABA | EASI

Succes in zaken en geluk op het werk: de voormalige profvoetballer Salvatore Curaba lijkt het recept te houden. Het computerbedrijf EASI, dat hij in 1999 heeft opgericht, werd verkozen tijdens 3 jaar beste Belgische werkgever (Vlerick), onderneming van het jaar 2015 (EY) en 8 keer benoemd tot Trends Gazelle. Op persoonlijk niveau werd Salvatore Curaba ook genomineerd als Manager van het Jaar (Trends-Tendances, 2014). Een uniek participatiemodel in België dat ertoe heeft geleid dat een kwart van zijn werknemers EASI-aandeelhouders zijn geworden.

Diane DELAVA Diane DELAVA | Verenigde Naties

Lid van de Jeugddelegatie voor duurzame ontwikkeling bij de VN, actieve member van de Algemene Vergadering van Plan International België, voormalig president van Academics for Develoment LLN (en zelfs minister van Buitenlandse Zaken voor een dag), Diane Delava is ook mede-oprichter van Xyla Water, een bedrijf dat werkt voor de toegang tot drinkwater. Deze vele ervaringen heeft ze tijdens het Tedx UCL-gesprek gedeeld (2017).
💬 "Never doubt that a small group of thoughtful, committed, citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has." (Margaret Mead)

Nikolay DENTCHEV Prof. Dr. Nikolay DENTCHEV | VUB & KUL

President van de Social Entrepreneurship Chair van de VUB. Professor Entrepreneurship, Business Planning en Corporate Social Responsibility.

Béa ERCOLINI Béa ERCOLINI | BEABEE

Oprichtster van het vrouwennetwerk BEABEE, deze voormalige hoofdredactrice van ELLE Belgique leidt ook een vereniging die tegen seksisme vecht. Een geëngageerde vrouw, die ons zonder twijfel volgt in onze "zero food waste" aanpak!
(Foto Nathalie Gabay©)

Emna EVERARD Emna EVERARD | Kazidomi

Emna Everard is mede-oprichtster en CEO van Kazidomi, een online verkoopsite voor gezonde en biologische producten, gefilterd volgens uw dieet, met veel recepten en voedingstips, allemaal tegen concurrerende prijzen. Met meer dan 1.500 producten uitgekozen door voedingsdeskundigen, is de opkomende start-up uitgegroeid tot een toonaangevende e-commerce speler in België en het buitenland.
💬 "Done is better than perfect."

Antoine GEERINCKX Antoine GEERINCKX | CO2Logic

Antoine Geerinckx is de bezieler van CO2Logic, het allereerste Belgische bedrijf dat ondernemingen helpt een groener en duurzamer beleid te voeren door hun klimaatimpact te berekenen, te verminderen en te compenseren om CO2-neutraal te worden.

Sylvie HONORÉ Sylvie HONORÉ | La vie du bon côté

Met 570.000 luisteraars is Vivacité de 1ste Franstalige radio. Anderhalf uur per dag presenteeert Sylvie Honoré een uitzending over gezondheid, welzijn, liefde, familie, etc. Sinds 2016 organiseert ze ontmoetingen en reizen om de kunst van het leven te leren cultiveren.
Haar motto: eerlijkheid et authenticiteit.
💬 "Be yourself; everyone else is already taken!"

Julien JACQUET Julien JACQUET | PermaFungi

Julien Jacquet is de directeur van PermaFungi, een stedelijke sociale coöperatie die uit koffiedik verschillende producten produceert: paddestoelen (meer dan 500 kg per maand), witloven, kunstmest, een innovatief biologisch afbreekbaar materiaal en champignonteelt kits. Deze techniek maakt het mogelijk om een afval volledig te af te schaffen en om verschillende producten te creëren in de logiek van circulaire economie.

Gérald KERVYN d'OUD MOOREGHEM Gérald KERVYN d'OUD MOOREGHEM | Stratos Dynamics

CEO van Stratos Dynamics, een adviesbedrijf dat KMO's ondersteunt in hun business development en in het bereiken van hun doelstellingen. Oprichter van AgaTech, die bruggen slaat tussen bedrijfsleiders met uitzonderlijke menselijke kwaliteiten en jonge ondernemers met verschillende backgrounds. Zijn motto: Durf te doen. 💬 "Ontwikkel synergieën door verschillen te waarderen."

Ilios KOTSOU Ilios KOTSOU | Émergences

Succesvol auteur van de boeken Éloge de la lucidité (Prijs Psychologies-Fnac 2015, prijs voor het beste essay om beter te leven), Petit cahier d’exercices de pleine conscience en van Se changer, changer le monde (samen met Matthieu Ricard, Jon Kabat-Zinn, Pierre Rabhi en Caroline Lesire), Ilios Kotsou is gepassioneerd door de mens. Hij is docent aan de ULB en voert onderzoek rond de thema's emotionele intelligentie, geluk en opmerkzaamheid en hun relatie tot welzijn op collectief niveau.

Dominique LEROY Dominique LEROY | Proximus

CEO en voorzitster van het Directiecomité van Proximus (het leidende telecombedrijf in België dat 14.000 werknemers telt), Dominique Leroy combineert positieve energie, nieuwsgierigheid en nederigheid. Haar acties en persoonlijkheid werden door talloze onderscheidingen erkend, gaande van de Trends Manager van het jaar 2015 tot de Harvard en de LEAD-IN Leadership Award.

Jonas MALLISSE Jonas MALLISSE | Too Good To Go

Jonas Mallisse is sociaal ondernemer, oprichter en Country Manager van Too Good To Go België, de app die samen met lokale handelaren en consumenten de strijd aangaat tegen voedselverspilling (6M maatijden in Europa gered, uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle start-ups van 2018 in België (Bloovi, 2018)). Jonas runt ook Fair and Square, een sociale start-up die zich inzet voor women empowerment en social development. Met een textielatelier in Pondicherry (India) produceren ze 100% ethisch en ecologisch verantwoorde tote- en string bags.
💬 "Voedselverspilling is met voorsprong het meest gênante probleem ter wereld."

Elke MARKEY Elke MARKEY | FoodWIN

Als communicatie manager van FoodWIN, het European Food Waste Innovation Network, zet Elke zich dagelijks in om voedselverspilling tegen te gaan. Van haar eigen frigo tot die van scholen, ziekenhuizen, overheden, cateringbedrijven... waar FoodWIN gaat, verandert voedselverspilling in een creatief eetfestijn.
💬 Haar levensmotto: 'Best by' gets only better after!

Elliott VAN de VELDE Elliott VAN de VELDE | LittlePousse

Oprichter van Litlle Pousse, het consortium van chefs die samenwerken tegen voedselverspilling
Zijn motto: Sharing & Intuition.
💬 "Omring jezelf met dromers, dan wordt alles mogelijk."

Karine Van Doninck Karine Van Doninck (prof. ord.) | DRUUM

Als Gewoon Hoogleraar in Biologie aan de Universiteit van Namen, ontvangt ze de meest prestigieuze beurs van de Europese Onderzoeksraad (ERC). In samenwerking met haar partner Jo Huygh (Ir. Arch.) en met jonge kunstenaars richt ze de DRUUM Contemporary B&B op. Ze wordt opgenomen in Charlies Top 25 van invloedrijke Belgen in de Wereld. Haar motto: Creatief denken en ondernemen.
💬 "Don’t dream your life, live your dreams."

Laura VERHULST Laura VERHULST | Madam Bakster

Madam Bakster maakt unieke desserts met 100% natuurlijke producten. Al haar creaties zijn vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en tarwe om guiltfree te genieten tot het laatste kruimeltje.AMBASSADEURS' QUOTES


▪ "Voor dat ik Yoneko en Gwenny leerde kennen, was ik niet bewust dat voedsel in zo grote hoeveelheden werd verspild."
(Béa ERCOLINI, voormalige hoofdredactrice van ELLE België)


▪ "Je zal deelnemen aan een uitdaging die is opgericht door jongeren die hyper dynamisch zijn, die echt gepassioneerd zijn en die willen helpen om verspilling tegen te gaan. Dus doe alsjeblieft mee, het is een goed doel."
(Dominique LEROY, CEO van Proximus, het leidende telecombedrijf in België)


▪ "Being an ambassador was something I did with my heart because those 2 girls are just pure, honest and they have an urge to really change the world and they will OH yes they will. Thanks Gwenny and Yoneko."
(Suyin AERTS, journalist en ondernemer)Zet jezelf in de #ZeroFoodWaste-modus!Haal ons nieuw boek, "JUST KEEP IT : les recettes #Zerogaspi" (enkel in het Frans beschikbaar)

♻️ STEUN onze volgende sociale projecten! Alle winst uit de verkoop van boeken wordt geschonken aan onze non-profit organisatie, Nurtantio Projects VZW, die bewustmakingsactiviteiten uitvoert in scholen, bedrijven en sociale actiecentra (OCMW's).

👉 200 recepten, 200 tips en 300 variaties om elke dag gezond, snel, goedkoop en met een #ZeroFoodWaste touch te koken! Alles is zelfgemaakt. We hebben onze leukste recepten gekookt en gefotografeerd: worteltaart en larb khai zijn gegarandeerd successen; onze buren vonden de chocolademousse gewoon heerlijk.

Marie-Louise BRUYÈRE, Gwenny en Yoneko NURTANTIO, "JUST KEEP IT : les recettes #Zerogaspi", VZW Nurtantio Projects, 2019, voorwoord van Sylvie HONORÉ, 243 pp.
Verkoopprijs: € 30
Beschikbaar op deze link.

Plan een conferentie / workshop "Zero waste!" in jouw bedrijf / school / organisatie of krijg zelfs een privé-coaching thuis.
Info en boekingen hier.

Haal ons best-seller "Zéro gaspi !"
(Marie-Louise BRUYÈRE et Yoneko NURTANTIO, Larousse uitg., 2017)
👍 "Een echte Bijbel, zelfs voor ingewijden" (dixit Réponse Conso).
Het is te koop voor € 7,80 en is hier beschikbaar.Communauté Just Keep It
EEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects