JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

Hoe voedselverspilling in een bedrijfskantine te beperken

In deze video nodigen we Dominique Leroy uit, toen CEO van Proximus,om ons te laten zien hoe haar bedrijf voedselverspilling drastisch beperkt 🙋
👌 Een manier om stock te beheren die ze ook thuis kan gebruiken.

Hallo, ik ben Dominique Leroy, CEO van Proximus en ook ambassadrice van de Challenge JUST KEEP IT . Deelnemen is heel eenvoudig: like de Facebook-pagina @JKIChallenge. Er is ook een leuke wedstrijd met veel geschenken te winnen. Dus twijfel niet, doe mee!

JUST KEEP IT is eigenlijk zien hoe we voedselverspilling kunnen verminderen. En voor mij begint het met de boodschappen. Wat belangrijk is als je winkelt, is te denken: "Wanneer ga ik eten? Wie zal er thuis zijn? ... " en koop niet te veel! Als je te veel hebt,is het ingewikkeld om verspilling te voorkomen.

Als je een beetje koopt, heb je de juiste porties en gooi je niets weg. Het is heel belangrijk. Ik haat het om thuis voedsel weg te gooien… maar ook bij Proximus! Voor de kantine hebben we een speciaal systeem om bestellingen te plaatsen, waarmee we elke dag worden geleverd. We kunnen de bestellingen aanpassen in functie van het weer en het aantal mensen voorspeld in de kantine.

En we zullen maaltijden bereiden op basis van het aantal mensen die vandaag naar het werk gekomen zijn. Dit zijn dus enkele voorbeelden in de bedrijfswereld om verspilling tegen te gaan. En eerlijk gezegd, ik denk dat we goed bezig zijn: er is weinig afval bij Proximus. Nog een laatste tip: we hebben de set koffiekopjes van plastic en karton verwijderd. Iedereen heeft zijn eigen kopje. En hiermee is er elke dag minder afval voor koffie.

Het doel is nu om een uitdaging te maken. Dus vandaag mag je een collega uitdagen om ook 21 dagen door te brengen zonder voedselverspilling. Ik zou graag mijn collega Renaud Tilmans uitdagen, met wie ik samenwerk bij Proximus. Ik zou hem willen uitdagen, zodat hij met zijn gezin 21 dagen kan doorbrengen zonder voedselverspilling. Bedankt Renaud, alvast bravo om de uitdaging aan te gaan!

Jij ook, neem deel aan de uitdaging, dus aarzel niet om je in te schrijven. Het vraagt maar een kleine inspanning, het is niet veel. Bovendien bespaar je geld. Je zal de planeet helpen. Je zal deelnemen aan een uitdaging die is opgericht door jongeren die hyper dynamisch zijn, die echt gepassioneerd zijn en die willen helpen om verspilling tegen te gaan. Dus doe alsjeblieft mee, het is een goed doel. Het verandert je gewoontes en ... JUST KEEP IT! Hartelijk dank.
6 #ZEROFOODWASTE TIPS OP KANTOOR


PROBLÈME SOLUBLE OPLOSBAAR PROBLEEM

Breng je percolator mee. Klassiek, zonder individuele capsules, het is ideaal voor je portemonnee.

AYEZ DU CHIEN DOGGY BAG

Voorzie een doggy bag in je kast om restjes na je vergaderingen en evenementen mee te nemen.

SANTÉ ! PROOST!

Neem een karaf en een glas water. Genoeg om gezonde gewoontes aan te nemen en om de consumptie van frisdrank te verminderen.

LA BOX THE BOX

We investeren in een mooie boterhamdoos zodat we hem vaker willen gebruiken.

LA PINCE À TOUT DE WASKNIJPER

Wij geloven in de kracht van de wasknijper om geopende pakketten te sluiten. Genoeg om individuele verpakkingen te vermijden zonder de knapperigheid van de producten te verliezen.

IT BAG IT BAG

Zet een herbruikbare tas in je kast. Altijd handig voor onverwachte boodschappen.

VIND DE BESTE ANTI-VERSPILLINGSTIPS
⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects