JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

#ZEROFOODWASTE TIPS IN MIJN KEUKEN

Dag 2 : Magische gerechten (Sylvie Honoré)

🎧 Radiopresentatrice van de zeer populaire show La vie du bon côté - VivaCité RTBF, Sylvie Honoré Pro is ook ambassadrice van de #JKIChallenge 😍 Ze deelt haar favoriete anti-verspillingtrucDag 7 : De recept van Madam Bakster (Laura Verhulst)

Simsalabim! 🧙♂️🦄 Vandaag wordt kikkererwtensap omgezet in chocolademousse! Volg de gids: Laura Verhulst is de oprichster van de 100% natuurlijke gebakjes van Madam Bakster, the guiltfree bakery. 🎂 🍰

Dag 17 : Een kampioen's recept (Sami Chouchi)

💪🏆 Judo kampioen Sami Chouchi legt uit waarom de Just Keep It Challenge en een gezonde voeding van belang voor hem zijn: zijn zero food waste recept: de wok 🥢 Een ideale manier om al zijn overblijfselen gemakkelijk te kunnen verbruiken. 😋 👨 🍳 (1) Voorkook in blokjes gesneden groenten in een stoommandje (bijvoorbeeld in een magnetron) 🔪 (2) Bak een gesneden ui in een beetje vet 🐲🔥🐉 (3) Voeg het in blokjes gesneden vlees toe. Tenzij je een vegetariër bent. In dat geval heb je waarschijnlijk tofu in voorraad (4) Begeleid met peulvruchten / noedels / rijst / sojasaus / kokosmelk / wathever. Duizenden combinaties zijn mogelijk! 🥣🍜

Dag 18 : Zero waste brood (Diane Delava)

Vandaag hebben we Diane Delava uitgenodigd. Deze VN-jongerenvertegenwoordiger voor duurzame ontwikkeling gaat met ons over brood praten. 🍞🥖 Wist je dat dit een van de meest verspilde voedingsmiddelen is, met groenten en fruit? (⊙⊙) (☉_☉) (⊙⊙)

Dag 11 : Op is op (Safia Bihmedn)

We maken onze borden af met het advies van Safia Bihmedn, oprichster van Brussely!

Dag 14 : Tot de laatste hap (Marcelline Bonneau)

🍪😋 Tot de laatste hap. 🥛🍯 Geniet van de goede voedsel die je hebt gekocht / voorbereid met de tips va n Marcelline Bonneau van Resilia Solutions (zij coördineerde o.a. het project van de Maîtres Frigo). En jij, wat zijn jouw tips voor het afmaken van potten?

DOE VOORT MET DE #ZEROFOODWASTE ACTIES

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects