JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

Anti-afvalrecept voor veganistische chocolademousse met aquafaba, zonder eieren

Simsalabim! 🧙♂️🦄 Vandaag wordt kikkererwtensap omgezet in chocolademousse!
Volg de gids: Laura Verhulst is de oprichster van de 100% natuurlijke gebakjes van Madam Bakster, the guiltfree bakery 🎂 🍰Hallo, ik ben Laura van Madam Bakster, een online bakkerij zonder schuldgevoel .

We maken taarten zonder geraffineerde suiker, zonder dierlijke producten, die we vervangen door gezondere en natuurlijke alternatieven. Duurzaam handelen vinden wij erg belangrijk en daarom doen we in oktober mee aan de JUST KEEP IT Challenge rond voedselverspilling.

Als bakkerij vermijden we voedselverspilling door alleen op bestelling te werken. Als we weten dat een klassieke bakker aan het eind van de dag tot een vijfde van zijn productie moet weggooien, willen we het verschil maken. Daarom proberen we creatief te zijn met allerlei restjes die normaal in de prullenbak belanden.

Vandaag laat ik je zien hoe je het sap uit een blik kikkererwten kunt gebruiken. Meestal belandt dit sap vaak in de gootsteen, maar toch is het een heel gemakkelijk product om iets goeds te doen. Als je het kikkererwtensap gewoon in je blender steekt, krijg je dit. Het is een perfect alternatief voor eiwit. En als je pure chocolade toevoegt, ontstaat er een heerlijke chocolademousse. Dus mijn recept bevat het sap van een blik kikkererwten, 150 gram gesmolten pure chocolade en voilà, je hebt een perfecte chocolademousse.

Doe mee aan de JUST KEEP IT Challenge door de Facebookpagina @JKIChallenge te liken. Op deze pagina staan tips en trucs om te leren hoe je minder kunt verspillen. En er zijn tal van geweldige geschenken te winnen. Laten we dus mobiliseren voor een planeet met minder afval. Veel succes!

VIND DE BESTE ANTI-VERSPILLINGSTIPS
⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects