JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

Hoe lees je de vervaldatums om voedselverspilling te voorkomen?

Kunnen we voedsel consumeren na de vervaldatum?
Karine Van Doninck, professor biologie bij UNamur, onthult het einde van het verhaal 👩‍🔬


Hallo, ik ben Karine Van Doninck, professor biologie aan de Universiteit van Namen. Ik ben tevens de oprichter van deze creatieve Bed & Breakfast gelegen in het centrum van Brussel: DRUUM. Wij bevinden ons hier in één van de kamers die werd ingericht door een van de kunstenaars. Onlangs werd ik ambassadeur voor de JUST KEEP IT Challenge. Het doel is om voedselverspilling tegen te gaan. Ik ben ambassadeur omdat ik het belangrijk vind om duurzaam om te gaan met onze omgeving.

En ik wil je voor vandaag nog een tip geven: als je naar de supermarkt gaat, is die er wel altijd een vervaldatum op de producten. Bekijk het en houd er rekening mee om verstandig te kopen.

Als u producten zoals pasta of rijst koopt, moeten deze producten niet altijd worden weggegooid als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Proef en ruik het eten voordat je het weggooit want het is vaak nog erg lekker. Aan de andere kant, wanneer u zuivelproducten of vlees koopt, wordt "consumeren tot" op de verpakking vermeld. In dit geval is het erg belangrijk om het product te consumeren vóór die datum om gezondheidsredenen. Denk er dus over na als u gaat winkelen. Doe mee aan de JUST KEEP IT Challenge! Like de @JKIChallenge Facebook-pagina. Er zijn ook geschenken te winnen! Veel succes ! JUST KEEP IT.

VIND DE BESTE ANTI-VERSPILLINGSTIPS
⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects