JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

Maak van je compost een succes dankzij 1 essentieel ingrediënt

Wanneer we ondanks al onze inspanningen nog steeds voedsel moeten weggooien, is compost een goede manier om dit afval te waarderen.
Julien Jacquet, managing director van Permafungi, onthult het MAGISCHE INGREDIENT om te composteren ☕🐼

Hallo, ik ben Julien Jacquet van PermaFungi, een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk.

Dit jaar zijn we erg trots om ambassadeurs te zijn voor de JUST KEEP IT Challenge. Als u zin hebt om deel te nemen, is het heel simpel: ga gewoon op Facebook en like de @JKIChallenge pagina.

Ik heb vandaag een tip voor u om een goede compost te maken. Uiteraard zou u zo weinig afval moeten hebben en voedselverspilling minimaliseren. Maar als u nog steeds afval hebt, kan compost een goede manier zijn om uw restjes te waarderen.

Om een goede compost te maken, moet u ervoor zorgen dat er koolstof- en stikstofbronnen zijn. Het kan bijvoorbeeld vuilnis uit de tuin en de keuken zijn. Zorg ervoor dat uw compost goed bevochtigd is. Het moet ook goed kunnen luchten. En vermijd dierlijk afval.

Op deze compost kunt u zelfs koffiedik toevoegen. We denken er niet vaak aan, maar koffiedik is tegenwoordig een zeer overvloedige afval. Daarom heeft onze coöperatie besloten zich op dit soort verspilling te concentreren. Om paddenstoelen te produceren, witloof, maar ook om biologisch afbreekbare materialen te maken die in veel toepassingen plastiek kunnen vervangen.

VIND DE BESTE ANTI-VERSPILLINGSTIPS
⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects