JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

2 tips om goed te shoppen en de juiste hoeveelheden te kopen

Om het doel "zero food waste" te bereiken, denk eraan om de goede hoeveelheden te kopen.
Niet altijd duidelijk? Het advies van Gerald Kervyn komt op het juiste moment 😉 En jij, wat is jouw truc om boodschappen te doen in een "zero food waste" -modus?

Hallo, ik ben Gerald Kervyn, de oprichter van Stratos Dynamics en AgaTech Ik ben ook ambassadeur van de JUST KEEP IT challenge. Om deel te nemen, moet je de Facebook-pagina @JKIChallenge liken.

We hebben gezien dat om voedselverspilling te voorkomen, het mogelijk is om op drie niveaus te handelen: dit is de methode "KOK". Het is de manier waarop je voedingsmiddelen Koopt, hoe je voedsel Opslaat en hoe je Kookt. We zijn in het stadium van “Kopen”. Gisteren met Suyin Aerts, zagen we hoe we onze boodschappenlijstje moeten voorbereiden. Vandaag zullen we zien hoe u uw koelkast optimaal kunt beheren.

Hiervoor geef ik je 2 tips: de eerste tip is om het onverwachte te beheren. Het is niet altijd eenvoudig om het exacte aantal maaltijden voor de week te voorspellen. Met een extra persoon of een onverwacht uitstapje met vrienden, hoe kan men porties beheren en tegelijkertijd verspilling voorkomen?

Wat ik jullie aanbeveel is om 1 of 2 maaltijden minder voor de week te voorzien. Dit maakt het makkelijker voor u om restjes te koken. Mijn tweede advies is om jezelf in goede omstandigheden te plaatsen. Ik raad je aan om boodschappen te doen nadat je hebt gegeten.

Dit voorkomt dat je ogen groter worden dan de buik. En jij, wat zijn jouw zero waste-tips?

Ik moedig je aan om deel te nemen aan de JUST KEEP IT challenge. Kleine inspanningen kunnen samen een echte impact hebben! Ik reken op je.

VIND DE BESTE ANTI-VERSPILLINGSTIPS
⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects