JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

De beste recepten met oud, droog of hard brood

Vandaag hebben we Diane Delava uitgenodigd,. DezeVN-jongerenvertegenwoordiger voor duurzame ontwikkeling gaat met ons over brood praten. 🍞🥖
Wist je dat dit een van de meest verspilde voedingsmiddelen is, met groenten en fruit? (⊙⊙)Ik ben Diane en ik ben ambassadrice van de JUST KEEP IT Challenge. Als jij ook mee wilt doen aan de uitdaging, like de Facebook-pagina @JKIChallenge. Vandaag ga ik het hebben over één van de meest verspilde voedingsmiddelen, samen met groenten en fruit. Het is een belangrijk element van onze alimentatie. Het is overal beschikbaar. We ontvangen het bijvoorbeeld gratis in restaurants. Vandaag ga ik praten over brood.


Op het niveau van de conservatie: als u voor meerdere dagen brood wilt kopen, is het beter om het te bevriezen zodra u het koopt. Steek het in een luchtdichte zak.

Als je een stuk oudbakken brood hebt, zijn er veel manieren om het te gebruiken.

Ofwel door het opwarmen, passeer je het stukje stokbrood een paar seconden onder water voordat je het bakt.

Ofwel kan men de toaster gebruiken, en zich een "Toasty Saturday" ritueel organiseren met de laatste stukjes brood en het voedsel dat in de koelkast overblijft.

Brood kan ook worden gebruikt bij het koken, er zijn voldoende recepten beschikbaar.

Als jongerenafgevaardigde voor de Verenigde Naties ligt voedselverspilling mij na aan het hart. Omdat dit kleine acties zijn die kunnen leiden tot een enorme, positieve impact voor een duurzamere wereld. JUST KEEP IT!

VIND DE BESTE ANTI-VERSPILLINGSTIPS
⬇ ⬇ ⬇ ⬇

Just Keep It : #les recettes #ZerogaspiEEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects