JUST KEEP IT !

DE CHALLENGE

"Stel jezelf voor dat jij jouw geld in de prullenbak gooit wanneer je voedsel weggooit.
Technisch gezien is dat wat je doet."

(Yoneko NURTANTIO, medeauteur van de bestseller "Zéro gaspi !")


Statistiques Challenge JUST KEEP IT  10/2018!

VERBETER JOUW LEVENSKWALITEIT!Stop met geld in de vuilnisbak te gooien. Gedurende 21 dagen biedt de JUST KEEP IT challenge je dagelijks een weetje en een uit te voeren tip om voedselverspilling verminderen... en om het budget voor uw hobby’s te vergroten. Elke dag deelt één ambassadeur zijn beste 'JUST KEEP IT'-tip in een korte video. De max:

▪ GRATIS. Alle videos zijn hieronder beschikbaar.

▪ MAKKELIJK. Elke dag één eenvoudige taak : MINI inspanning. MAXI effect.

▪ EFFICIENT. Onze familie bespaart 5.000 euro per jaar door deze methode te volgen ? En jij ?

▪ GEGARANDEERD. Op basis van onze bestseller: "Zéro gaspi !" (Geen verspilling !)
Uitgegeven door Larousse (de beste Franstalige uitgeversgroep ter wereld).GETUIGENISSENZÉRO GASPI ! LA MÉTHODE POUR JETER MOINS ET VIVRE MIEUX

Slechts € 7,80 👀
Larousse ed. - Marie-Louise BRUYÈRE & Yoneko NURTANTIO

Beschikbaar op deze link

Zéro gaspi !

Foto : Gwenny NURTANTIO ©

AMBASSADEURS' QUOTES▪ "Voor dat ik Yoneko en Gwenny leerde kennen, was ik niet bewust dat voedsel in zo grote hoeveelheden werd verspild."
(Béa ERCOLINI, voormalige hoofdredactrice van ELLE België)

▪ "Je zal deelnemen aan een uitdaging die is opgericht door jongeren die hyper dynamisch zijn, die echt gepassioneerd zijn en die willen helpen om verspilling tegen te gaan. Dus doe alsjeblieft mee, het is een goed doel."
(Dominique LEROY, CEO van Proximus, het leidende telecombedrijf in België)

▪ "Being an ambassador was something I did with my heart because those 2 girls are just pure, honest and they have an urge to really change the world and they will OH yes they will. Thanks Gwenny and Yoneko."
(Suyin AERTS, journalist en ondernemer)ALLE VIDEO'S VAN DE CHALLENGE

Dag 1 : Welkom ! (Gwenny & Yoneko Nurtantio)

♻ Welkom bij de Just Keep It Challenge - 21 dagen zonder voedselverspilling! 3 weken van tips en tricks om de 3 belangrijkste stappen van de methode "Zero gaspi!" ("Geen verspilling") Te ontdekken (ook bekend als KOK): Kopen, Opslaan en Koken 🤓 In deze eerste video leggen we het concept van de uitdaging uit

Dag 2 : Magische gerechten (Sylvie Honoré)

🎧 Radiopresentatrice van de zeer populaire show La vie du bon côté - VivaCité RTBF, Sylvie Honoré Pro is ook ambassadrice van de #JKIChallenge 😍 Ze deelt haar favoriete anti-verspillingtrucDag 3 : In mijn vuilnisbak (Eke Markey)

Hoeveel voedsel gooien we elke week weg? 🍔🍌🧀🍎 Geef vandaag een nieuwe look aan jouw vuilnisbak met Elke Markey van Food Waste Innovation Network. Ontdek hoe deze deco-memo je kan helpen om minder te verspillen!

Dag 4 : Op kantoor (Dominique Leroy)

Dominique Leroy, CEO van Proximus, onthult hoe haar bedrijf erin slaagt om voedselverspilling drastisch te beperken 👌 Een manier om stocks te beheren die ze ook met haar gezin aanneemt.

Dag 5 : De ideale shopping list (Suyin Aerts)

Je hebt drukke dagen en winkelen is soms een hersenbreker voor jou? 🙃 Dan zal het advies van Suyin Aerts waardevol zijn voor jou! 🎥🚶♀️ Tv-journaliste, ondernemster bij X-Treme Creations, actrice, voorzitter van de vrouwencirkel Artemis (en moeder boven alles), Suyin vond haar techniek om effectief te winkelen. 👉 Te ontdekken in deze video.

Dag 6 : Zero food waste shopping tricks (Gérald Kervyn)

Om het doel "zero food waste" te bereiken, denk eraan om de goede hoeveelheden te kopen. Niet altijd duidelijk? Het advies van Gerald Kervyn komt op het juiste moment. 😉

Dag 7 : De recept van Madam Bakster (Laura Verhulst)

Simsalabim! 🧙♂️🦄 Vandaag wordt kikkererwtensap omgezet in chocolademousse! Volg de gids: Laura Verhulst is de oprichster van de 100% natuurlijke gebakjes van Madam Bakster, the guiltfree bakery. 🎂 🍰

Dag 8 : Apps tegen voedselverspilling (Jonas Mallisse)

Uw smartphone kan u ook helpen om over te schakelen naar een nulverspillende levensstijl! 📱 Om overtuigd te worden, luister naar het advies van Jonas Mallisse, directeur van Too Good To Go Belgium. 👱Hij vertelt alles over zijn app ... en veel meer!

Dag 9 : Het voedsel goed opslaan (Emna Everard)

Om verspilling te voorkomen, geeft Emna Everard ons logistieke tips die geïnspireerd zijn van haar ervaring als CEO van Kazidomi - Healthy Food & Lifestyle. 🚚👀

Dag 10 : De wasknijper (Antoine Geerinckx)

Als je nog geen wasknijper in je keukenspullen hebt, is het tijd om dit te veranderen! 🔧 Antoine Geerinckx, CEO van CO2LOGIC, laat ons zien hoe dit eenvoudig accessoire de levensduur van uw voedsel kan verlengen.

Dag 11 : Op is op (Safia Bihmedn)

We maken onze borden af met het advies van Safia Bihmedn, oprichster van Brussely!

Dag 12 : TGT, THT, etc. (Karine Van Doninck)

Goed of slecht? 😇 😈 Kunnen we voedsel consumeren na de vervaldatum? Karine Van Doninck, professor biologie bij UNamur en oprichster van DRUUM, contemporary bed & breakfast, onthult het einde van het verhaal 👩‍🔬 Een video die je absoluut niet moet missen om te "zero foodwasten" met gemoeds-(en maag)rust!

Dag 13 : save your fruit (Nikolay Dentchev)

Save your fruit! Kies ondiepe manden om uw fruit in goede staat te houden. En volg het advies van Nikolay Dentchev, professor aan de VUB - Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven, om net op tijd de vruchten te gebruiken die een beetje te rijp zouden zijn. 🍇🍏🍐🍑

Dag 14 : Tot de laatste hap (Marcelline Bonneau)

🍪😋 Tot de laatste hap. 🥛🍯 Geniet van de goede voedsel die je hebt gekocht / voorbereid met de tips va n Marcelline Bonneau van Resilia Solutions (zij coördineerde o.a. het project van de Maîtres Frigo). En jij, wat zijn jouw tips voor het afmaken van potten?

Dag 15 : Zero waste citroen (Béa Ercolini)

🎀 Schoonheidstips en #JKIChallenge gaan goed samen ... vooral wanneer het Béa Ercolini is die erover praat! Oprichster van de vrouwenkring Beabee,deze voormalige hoofdredactrice van ELLE Belgique leidt ook een vereniging die tegen seksisme vecht. Een geëngageerde vrouw, die ons zonder twijfel in onze "zero food waste" aanpak volgt!

Dag 16 : Duurzaam plezier (Ilios Kotsou)

🌍 Minder verspillen, betekent ook "voedsel respecteren". 💮 Succesvolle auteur en psycholoog Ilios Kotsou vertelt ons hoe hij zijn relatie tot voedsel benadert. Geniet van wat je eet. Dit is een eerste stap om af te zien van verspilling.

Dag 17 : Een kampioen's recept (Sami Chouchi)

💪🏆 Judo kampioen Sami Chouchi legt uit waarom de Just Keep It Challenge en een gezonde voeding van belang voor hem zijn: zijn zero food waste recept: de wok 🥢 Een ideale manier om al zijn overblijfselen gemakkelijk te kunnen verbruiken. 😋 👨 🍳 (1) Voorkook in blokjes gesneden groenten in een stoommandje (bijvoorbeeld in een magnetron) 🔪 (2) Bak een gesneden ui in een beetje vet 🐲🔥🐉 (3) Voeg het in blokjes gesneden vlees toe. Tenzij je een vegetariër bent. In dat geval heb je waarschijnlijk tofu in voorraad (4) Begeleid met peulvruchten / noedels / rijst / sojasaus / kokosmelk / wathever. Duizenden combinaties zijn mogelijk! 🥣🍜

Dag 18 : Zero waste brood (Diane Delava)

Vandaag hebben we Diane Delava uitgenodigd. Deze VN-jongerenvertegenwoordiger voor duurzame ontwikkeling gaat met ons over brood praten. 🍞🥖 Wist je dat dit een van de meest verspilde voedingsmiddelen is, met groenten en fruit? (⊙⊙) (☉_☉) (⊙⊙)

Dag 19 : Compost tips & tricks (Julien Jacquet)

Wanneer we ondanks al onze inspanningen nog steeds voedsel moeten weggooien, is compost een goede manier om dit afval te waarderen. Julien Jacquet, managing director van Permafungi, onthult het MAGISCHE INGREDIENT om te composteren. ☕🐼

Dag 20 : KOK Methode Yoneko Nurtantio)

De Just Keep It Challenge is bijna gedaan... Bekijk deze video gemaakt door Canal Zoom om jou de 3 stappen van de KOK-methode te herinneren! 👌

Dag 21 : You did it! (Gwenny & Yoneko Nurtantio)

Just Keep It Challenge, you did it!!! Gefeliciteerd! En dank aan al onze ambassadeurs. 😍 👌 Deze uitdaging werd voorgesteld door de familiale VZW Nurtantio Projects. Ben je benieuwd om onze andere passies te ontdekken? Like de Nurtantio Projects Facebook pagina! 🏄 2 ideeën om jouw goede gewoontes te behouden: (1) koop ons boek "Zéro gaspi !"(M.-L. Bruyère en Y. Nurtantio, uitg. Larousse, 2017) (2) plan een Just Keep It Challenge-conferentie in uw bedrijf / school / organisatie. 📌 Alle info op deze pagina.

EEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS

Nurtantio Projects