JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

#ZEROFOODWASTE TIPS VOOR THUIS

IN MIJN VUILNISBAK (Eke Markey)

Hoeveel voedsel gooien we elke week weg? 🍔🍌🧀🍎 Geef vandaag een nieuwe look aan jouw vuilnisbak met Elke Markey van Food Waste Innovation Network. Ontdek hoe deze deco-memo je kan helpen om minder te verspillen!

APPS TEGEN VOEDSELVERSPILLING (Jonas Mallisse)

Uw smartphone kan u ook helpen om over te schakelen naar een nulverspillende levensstijl! 📱 Om overtuigd te worden, luister naar het advies van Jonas Mallisse, directeur van Too Good To Go Belgium. 👱Hij vertelt alles over zijn app ... en veel meer!

HET VOEDSEL GOED OPSLAAN (Emna Everard)

Om verspilling te voorkomen, geeft Emna Everard ons logistieke tips die geïnspireerd zijn van haar ervaring als CEO van Kazidomi - Healthy Food & Lifestyle. 🚚👀

DE WASKNIJPER (Antoine Geerinckx)

Als je nog geen wasknijper in je keukenspullen hebt, is het tijd om dit te veranderen! 🔧 Antoine Geerinckx, CEO van CO2LOGIC, laat ons zien hoe dit eenvoudig accessoire de levensduur van uw voedsel kan verlengen.

SAVE YOUR FRUIT (Nikolay Dentchev)

Save your fruit! Kies ondiepe manden om uw fruit in goede staat te houden. En volg het advies van Nikolay Dentchev, professor aan de VUB - Vrije Universiteit Brussel en de KU Leuven, om net op tijd de vruchten te gebruiken die een beetje te rijp zouden zijn. 🍇🍏🍐🍑

TGT, THT, etc. (Karine Van Doninck)

Goed of slecht? 😇 😈 Kunnen we voedsel consumeren na de vervaldatum? Karine Van Doninck, professor biologie bij UNamur en oprichster van DRUUM, contemporary bed & breakfast, onthult het einde van het verhaal 👩‍🔬 Een video die je absoluut niet moet missen om te "zero foodwasten" met gemoeds-(en maag)rust!

ZERO WASTE CITROEN (Béa Ercolini)

🎀 Schoonheidstips en #JKIChallenge gaan goed samen ... vooral wanneer het Béa Ercolini is die erover praat! Oprichster van de vrouwenkring Beabee,deze voormalige hoofdredactrice van ELLE Belgique leidt ook een vereniging die tegen seksisme vecht. Een geëngageerde vrouw, die ons zonder twijfel in onze "zero food waste" aanpak volgt!

DUURZAAM PLEZIER (Ilios Kotsou)

🌍 Minder verspillen, betekent ook "voedsel respecteren". 💮 Succesvolle auteur en psycholoog Ilios Kotsou vertelt ons hoe hij zijn relatie tot voedsel benadert. Geniet van wat je eet. Dit is een eerste stap om af te zien van verspilling.

COMPOST TIPS & TRICKS (Julien Jacquet)

Wanneer we ondanks al onze inspanningen nog steeds voedsel moeten weggooien, is compost een goede manier om dit afval te waarderen. Julien Jacquet, managing director van Permafungi, onthult het MAGISCHE INGREDIENT om te composteren. ☕🐼

DOE VOORT MET DE #ZEROFOODWASTE ACTIES

Communauté Just Keep It
EEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects